Ha az álmatlanság oka a fejfájás…

Tavasszal, a változékony időjárás hatására gyakrabban jelentkezik fejfájás. Sok esetben napokon át is eltarthat és megnehezíti nem csak a mindennapos tevékenységeket, de a nyugodt elalvást is. Milyen megoldások léteznek a fejfájás kezelésére?

Óvatosan a gyógyszerekkel!

Életünk során legalább egyszer biztosan szenvedtünk már a fejfájás kínzó érzésétől. A lakosság 40-50 százaléka pedig rendszeresen küzd különböző típusaival. A krónikus fejfájástól szenvedők gyakran esnek a fájdalomcsillapítók átmeneti enyhülést kínáló csapdájába, mely több szempontból is veszélyes lehet. A fájdalomcsillapítók gyakori szedése károsítja a gyomor- és bélnyálkahártyát, melynek súlyos következménye lehet gyomor- és nyombélfekély kialakulása – figyelmeztet dr. Vida Zsuzsanna neurológus, szomnológus, a Sleep Center főorvosa.

Szervi eltérés is okozhatja

Fejfájás több okból jelentkezhet. A tavasszal gyakori fronthatások mellett kísérője lehet a náthás, influenzás megbetegedéseknek. Oka lehet szervi eltérés is, a nyaki csigolyák addig fel nem ismert elváltozása, a túlzott dohányzás, a másnaposság, a stressz és a kialvatlanság is. Fejfájást okozhat még a különböző izomcsoportok görcse, merevsége, a magas vérnyomás,

A cukorháztartás zavara, rossz látásélesség, pajzsmirigy betegség, krónikus arcüreggyulladás,vagy gyulladásban lévő foggyökér is. További részletek a napidoktor.hu oldalán!